Lockdown, wat doen we nu??

Toen ik had vernomen dat we in een soort van lockdown gaan, dacht ik: gelukkig dat we onze honden nog mogen uitlaten!

Echter is het wel niet de bedoeling dat je tijdens de wandeling afspreekt met verschillende mensen en moeten we toch proberen zoveel mogelijk binnen te blijven en afstand te houden. Ik begrijp dat veel hondeneigenaren zich hierover zorgen maken.

Weet je de komende dagen niet goed wat te doen met je actieve viervoeter? Heb je nood aan wat inspiratie? Watblafje helpt je!

Elke dag post ik op mijn instagram of facebookpagina een ideetje om iets leuks te doen met je hond binnen of eventueel in je tuin. Zo hoop ik dit soort van huisarrest voor jullie aangenamer te maken. Je gaat nog verschieten van wat je allemaal met je hond binnen kan doen! En wat we ze allemaal kunnen aanleren.

“Wist je dat 5 a 10 minuten met je hond spelen of iets nieuws aanleren gelijk staat met een wandeling?”

Hier alvast enkele van mijn favoriete ‘Dogs@Home’ activiteiten om met je hond thuis te doen. Veel plezier met je hond in je kot!

Dogs@Home: Glamping

Een tip om binnen met je hond te doen als hij moe is of op een luie dag! Wil je ook een tent bouwen? Je kan zien in het filmpje hoe ik het doe. Maar er zijn meerdere manieren om een tent te bouwen thuis. En als afsluiter een lekker mergpijpje van de slager.

Dogs@Home: Gesprekjes met je hond

Iets wat ik altijd leuk vind om te doen! En tof om aan te leren aan je hond. Als er iemand iets vraagt aan je hond, kan je hen ja of nee laten antwoorden zonder dat ze het verwachten.

De stappen om ‘ja’ aan te leren:

Stap 1: Met snoepje voor de neus heen een weer laten bewegen zodat ze het volgen en een ja-beweging hebben gemaakt. En dan krijgen ze het lekker snoepje. Dit herhaal je heel vaak op verschillende momenten voor een paar dagen.

Stap 2: Nadat je deze beweging kent, ga je je hand met snoepje steeds verder en verder van zijn neus houden. En krijgen ze het lekker snoepje als ze met hun hoofd ja hebben geschud. Die dit op een rustig tempo, we hebben tijd genoeg om dit truukje aan te leren.

Stap 3: je handgebaar ga je korter maken en deze korte beweging is dan je commando. En je blijft altijd je hond een snoepje geven.

Met de neen net dezelfde stappen. Je kan dit ook met een speelgoedje doen als je hond dit leuker vindt.

Dogs@Home: De sleutel brengen

Zo leuk als je samen gaat wandelen en je hond kan even voor je de sleutel brengen. Dit is een truckje dat je op meerdere dagen aanleert en de stappen moet je heel veel herhalen. Ik zet hier de stappen nog eens op een rij want in het filmpje gaat het vrij snel.

Kies een sleutelhanger dat je hond leuk zou vinden om vast te nemen. Hang de sleutel pas op het einde van de stappen eraan.

We trainen met de clicker.
Stap 1: ten eerste click wanneer je hond er gewoon naar kijkt.

Stap 2: iets langer wachten met clicken zodat je hond het aanraakt.

Stap 3: laat je hond het vastnemen en dan pas clicken.

Stap 4: leg de sleutel ergens neer dat je hond het ziet en laat je hond het vastnemen, probeer het op te pakken. Hier sta je dichtbij elkaar. Moedig je hond aan om tot bij u te komen met de sleutel. als het moeilijk is, ga je zelf naar je hond toe. Click wanneer de sleutel bij jouw is. Dan laten ze het los voor het snoepje.

Stap 5: leg het neer en geef commando om te pakken en te brengen.
Ik wijs en zeg sleutel. Moedig je hond aan om het te brengen. Vervolgens zeg je los wanneer je hond het mag afgeven.

Stap 6: leg de sleutel op je vaste plek, je hond moet dit zien.
Zeg je commando sleutel en wijs. Sta mee dichtbij de plek van de sleutel en moedig mee aan om het te nemen. Zorg dat de plek van de sleutel makkelijk bereikbaar is voor je hond.

Stap 7: sta steeds verder van de plek van de sleutel. Oefen dit heel veel.

Stap 8: eindresultaat. Wanneer je je klaar maakt om te gaan wandelen vraag je om de sleutel te nemen. Je geeft hem hier altijd een snoepje voor.


Ik ben super benieuwd naar het resultaat! Nog veel plezier en #blijfmetjehondinuwkot

Groetjes,
Watblafje